Beter horen?

Meer hoorcomfort?

Vrouw met hand bij oor - Hoorpraktijk Twenterand Westerhaar Audicien controleert oor - Hoorpraktijk Twenterand Westerhaar

Welkom bij Hoorpraktijk Twenterand

Gehoorbescherming, noodzaak!

Bevind u zich regelmatig in geluidssituaties boven de 80 dB, dan is het noodzakelijk dat u gehoorbescherming draagt!

Een aantal voorbeelden hiervan zijn: motorrijden, muziekparty's en evenementen, werken met electrisch gereedschap zoals cirkelzagen, betonboren, slijptollen en trilplaten, maar ook mensen die muziekinstrumenten bespelen, mensen die met landbouwmachines werken, enz., enz.

Bij Hoorpraktijk Twenterand kunt u terecht voor gehoorbescherming op maat. Hiervoor wordt een afdruk van uw oren gemaakt en de gehoorbeschermers worden aangepast naar uw geluidssituatie.

Gehoorbeschermers in verschillende uitvoeringen

Gehoorbeschermers kunnen geleverd worden in twee uitvoeringen: 

Hard acryl materiaal:

Deze gehoorbeschermers zijn gemaakt van een hoogwaardig acryl materiaal.Het is een mini model en kan geleverd worden met een aanpakje. Hier kan dan ook een koordje aan bevestigd worden. Ze zijn voorzien van een harde kunststof coating, die zorgt dat ze goed schoongemaakt kunnen worden en de kans op allergieën wordt hierdoor vermeden.

Zacht acryl materiaal:

Deze gehoorbeschermers (bijv. voor op de motor) worden geleverd in een mini model. Ze zijn gemaakt van een duurzaam siliconen materiaal. Dit is een stevig flexibel materiaal. Door de speciale vormgeving en het diep geplaatste filter zitten ze heel comfortabel en geven ze geen druk op de oorschelp tijdens het dragen van bijv. een helm.                                             

Verschilldende dempingsfilters

Bij gebruik van gehoorsbeschermers zijn er verschillende dempingsfilters mogelijk. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende varianten.                                

  Aangeboden signaal Gemiddelde verzwakking gehoorbeschermer
wit filter                    90 dB 15 dB
blauw filter 100 dB 25 dB
geel filter 110 dB 36 dB
rood filter 120 dB 39 dB

Slaapdoppen

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Helaas wordt die nachtrust vaak verstoord door lawaai of vreemde geluiden. Bijvoorbeeld tijdens uw vakantie, maar ook in uw vertrouwde omgeving kan lawaai uw nachtrust verstoren. Zeker als u onregelmatige tijden werkt en ook wel eens overdag moet slapen na een nacht werken of bijvoorbeeld als uw partner snurkt.

De standaard dopjes die u overal kunt kopen vullen de gehoorgang massief op en dat kan pijnlijk worden als u op één oor ligt, kies daarom voor op maat gemaakte, holle, flexibele slaapdoppen voor een goede nachtrust!